PaaPinden.dk

Hvorfor strikke? Ja hvorfor egentlig ikke?

 

 

 

INFO! PaaPinden.dks blog er pt. ved at blive flyttet til sit nye layout på www.paapinden.dk.

Indtil videre er alle strikkeartikler, opskrifter samt ordbog flyttet med til det nye system, så her kan du gå på opdagelse med det samme. Som noget nyt er der oprettet et videogalleri, hvor alle videoer nu er samlet. Det betyder, at du nu kan gå på opdagelse i videoerne uden om artiklerne.

God strikkelyst

  • English
  • Dansk

Blog 2012

Vasketavlen

Posted by KnittingDane on søn, 2012-12-30 20:24
Vasketavlen

En af udfordringerne ved at bo i et flereetagers hus er alle de trapper der følger med, og dermed også alt det vasketøj der skal slæbes op og ned af trapperne hver dag.

Drømmen på sigt

At få installeret en vaskesøjle der går fra 2. sal til kælder med luge på alle etager. Så er det bare at smide tøjet direkte ned i vasketøjskurven i kælderen.

Løsningen indtil videre

Tavlen, som vi fik i julegave fra storetøsen for nogle år tilbage, er nu endelig blevet taget i brug - og det som vasketavle. Ideen er at få ungerne til at hjælpe til med vasketøjet på en måde, så det også er sjovt at deltage i husarbejdet.

Tøserne får point for hvert stykke tøj de smider til vask (hvis de da rammer kurven, som står for enden af trappen). Hvert stykke tøj giver et givet antal point. Ungerne får 1 point pr. bluse eller buks, 2 point pr. undertøjsdel, 3 point pr. strømpe. Vi andre får kun 1 point pr. styk uanset. Tøserne kan fordoble deres point ved at stå helt henne ved bagvæggen når de kaster.

Workshop med opslagsteknikker i Sønderborg

Posted by KnittingDane on man, 2012-12-17 10:24
Vil du lære nye opslagsteknikker?

Så er jeg endelig kommet så meget på plads i Sønderborg, at det nu er tid til at få gang i strikkeworkshops, så jeg igen kan få spredt strikkeglæden på førstehånd.

Første skud på stammen bliver en workshop om nye opslagsteknikker, som åbner op for en helt ny strikkeverden.

Uglehue - nu til bettetøsen

Posted by KnittingDane on tor, 2012-11-22 19:57
Uglehuen

Ja denne hue skulle så have været til storetøsen og ikke bettetøsen!

Hvornår lærer jeg det mon? Når nu mit instinkt skriger: Den er for lille! Så skal jeg lytte til instinket og ikke modtageren der mener, at den passer fint. Det er jo ligesom prøvet, og det blev der ingen trøje til manden ud af...

Huen mangler selvfølgelig stadig øjne, men til gengæld er den så udstyret med ben af refleksgarn - meget praktisk i denne mørke tid.

Min helt egen vindepind

Posted by KnittingDane on man, 2012-10-29 09:57
Vindepind på drejebænken

Mere tid kom hurtigt. Så i denne weekend drog jeg afsted til drejeworkshop på Jyllandssiden med en god flok raske drenge. Absolut noget jeg kommer til at gøre igen. Ja faktisk allerede i aften skal jeg afsted igen, og jeg glæder mig allerede. Nu har jeg også fundet alt værktøjet frem fra kælderen, så nu er jeg nogenlunde klar.

Og her er synet, som jeg har savnet i evigheder.

Et stykke træ i omdrejninger. Vel omkring 2000 omdrejninger i minuttet.

Kastanjeslanger

Posted by KnittingDane on søn, 2012-10-21 14:57
Kastanjeslanger

Jeg kunne selvfølgelig ikke lade mine kastanjer være i fred. Så her er de igen - nu med kastanjeslanger i gang med at fortære kastanjerne.

Manden kiggede noget misfornøjet på mig, da jeg pludselig ikke var i gang med at strikke på hans trøje længere. Men altså - man bliver da nødt til at have flere projekter i gang på en gang, ikke sandt?!

Husflidsudstilling, trædrejning og leg med ler

Posted by KnittingDane on ons, 2012-10-17 15:35
Drejede skåle og vinpropper

I morges, da jeg over morgenkaffen bladrede Lokalavisen igennem, fandt jeg ud af, at min efterårsferie da godt kunne gå hen og blive helt booket op.

Først fangede øjnene husflidsudstillingen på Sønderborg Slot i den kommende weekend, hvor der er lavet en udstilling om nålebinding. Ud over nålebinding, som selvfølgelig i sig selv er spændende nok til at trække mig til, så var det en bisætning der særligt fangede min interesse. Nemlig workshop med trædrejning.

Efterårsferie og kastanjejagt

Posted by KnittingDane on ons, 2012-10-17 07:35
Kastanjedyr

Så er efterårsferien for alvor gået i gang.

Ældstebarnet har været på visit i første weekend og den anden ældste er nu sendt på besøg hos veninden i Ishøj. Min ældste datter nåede lige at tænke og spørge: "Er hun ikke lige lovlig lille til sådan en tur?", men så kom hun i tanke om, at hun selv som ni-årig tog turen over bæltet alene uden problemer.

Og tøsen klarede da også turen alene i stiv arm. Heldigvis kørte hun i modsat retning af alle de forsinkelser der har været i dag, så det blev ikke et problem.

Turen hjem fra togstationen i morges bød på en efterårsklassiker for de tilbageværende to små tøser: Kastanjesamling langs Kongevejen. Og så hjem og trylle med tændstikker, plastikøjne og garnrester til stor begejstring hos tøserne.

Tags: 

Begravet i flytteland

Posted by KnittingDane on man, 2012-10-08 23:37
Masser af kasser

Så er vi vist ved at være landet i vores nye hjem og vi er allerede svært tilfredse med at være her.

Dagene står for tiden i flyttekassernes tegn, så der levnes ikke megen tid til strik. Til gengæld står der så kun sølle tre flyttekasser tilbage i stuen og kigger på mig, og i kammeret ligger nu langt over 100 flytterkasser stablet klar til afhentning.

Sider